ГолосUA
12:35 31/12/2008

Дивні рейтинги: ТОП-10 найкращих кладовищ світу

Видання Rokf.ru. опублікувало рейтинг найпрестижніших кладовищ світу.

Перше місце у ньому посів Тадж-Махал (Індія). Мавзолей був збудований у XVII столітті за наказом імператора великих моголів Шах-Джахана і призначався для його дружини Мумтаз-Махал. Споруда була виконана з напівпрозорого скла з інкрустацією з індійських, китайських та цейлонських самоцвітів. Другими у цьому списку стали

2. Піраміди Гізи(Єгипет). Кілька пірамід в передмісті Каїру звели у IV столітті до н.е. Найбільша з гробниць древньоєгипетських фараонів складається з 2 млн блоків та підноситься на 140 метрів.

3. Догонські гробниці. Малі. /> Члени племені догонів, які живуть у центрі Малі на нагір’ї Бандіагара, ховають своїх мерців у важкодоступних гробницях, що вириті у піщанникових скалах заввишки 500 метрів.

4. Римське протестанське кладовище. Італія
Кладовище було відкрито у 1821 році біля воріт Сан-Паоло. З відомих людей там поховані британські поети Джон Кітс та Персі Біши Шеллі, а також російські художники Карл Брюллов та Олександр Іванов.

5. Кладовище Hollywood Forever. США.
Відкрите у 1899 році, кладовище розташоване у Голівуді на бульварі Санта-Моніка та служить місцем поховання десятків людей, що працювали в американській кіноіндустрії.

6. Катакомби Риму. Італія.
Мережа катакомб використовувалась ранніми християнами для поховань. Їх загальна довжина складає більш як 150 км, а кількість поховань сягало 750 тис. Наразі поховань не залишилось: катакомби стали туристичними пам’ятками.

7. Пер-Лашез. Франція.
Найбільш відвідуване кладовище світу з’явилося в Парижі у 1804 році за розпорядженням Наполеона Бонапарта і наразі являє собою справжній музей надгробної скульптури. Серед відомих людей, що поховані на кладовищі — Марсель Пруст, Оскар Уайльд, Эдіт Піаф та Джим Моррисон.

8. Гробниця Пакала. Мексика.
Гробниця знаходиться у храмовому комплексі, збудованому стародавньою індійською цивілізацією майя. У ній було розташовано забальзамоване тіло Пакала, правителя міста Паленке, який жив у VII столітті.

9. Кладовище хатніх тварин у Хартсдейлі. США.
Ідея заснувати це кладовище хатніх тварин прийшла до думки ветеринару Самуелю Джонсону у 1896 році. наразі там розташовано 70 тис. поховань, а також пам’ятник собакам Червоного Хреста, які служили в американській армії під час Другої Світової Війни.

10. Місто мертвих. Єгипет.
Кладовище знаходиться на сході від Каїру, має протяжність близько 6 км та служить притулком не лише для мертвих, а й для живих. Єгиптяни, які хочуть бути поряд зі своїми померлими близькими, або просто ті, кому немає де жити, займають приміщення навколо могил.  

Читайте также по теме