ГолосUA
12:44 16/07/2010

Діяльність міліції стала більш закритою — експерт

Діяльність міліції стала більш закритою від громадськості.

Про це сказав у коментарі кореспонденту ГолосUA співголова Харківської правозахисної групи Євген Захаров.

"Взяти хоча б те, що ліквідували управління моніторингу дотримання прав людини, майже припинили діяльність громадських рад при обласних управліннях," — зазначив він.

За його словами, за 100 днів нового керівництва МВС люди отримали кілька сотень повідомлень про обмеження свободи мирних зібрань працівниками міліції.

"Раніше таких випадків було кілька на рік. А тепер що? Збільшилася кількість повідомлень про застосування насильства в органах. У міліції ніколи не було стільки трупів, як зараз. Раніше траплялися поодинокі випадки. І це тільки те, що стало відомо суспільству," — наголосив експерт.

Експерт вважає, що заміну майже 600 номенклатурних працівників міліції важко назвати якісною.

"Бо звільнили 90 відсотків керівників департаментів, переважно начальників управлінь і відділів. Із 27 обласних начальників на службі залишилися лише троє. Більшість із звільнених віком до 40 років. На їхнє місце подекуди прийшли люди, проти яких були порушені кримінальні справи. Ось все це призвело до того, що в нас зараз зростає кількість злочинів. І то, про справжню їх кількість ми навіть не здогадуємось. Бо, знову ж таки, інформація закрита," — додав Є. Захаров.

Нагадаємо, заступник міністра внутрішніх справ Сергій Попков заявив, що за перше півріччя кількість злочинів зросла на третину в усіх регіонах держави. Нерозкритими залишаються кожне сьоме навмисне вбивство, кожне третє тяжке тілесне ушкодження і кожен восьмий розбій.

О.Черненко />  

Читайте также по теме