ГолосUA
05:12 25/06/2010

Для блоків на місцевих виборах потрібно підвищити прохідний бар’єр — політолог

Не можна повністю відмовитися від участі блоків у місцевих виборах, однак для них потрібно підвищити прохідний бар’єр.

Таку думку висловив директор Київського центру політичних досліджень та конфліктології Михайло Погребинський у коментарі кореспонденту ГолосUA. />  

"Блоки треба допустити до виборів. Від них не варто відмовлятися. Але треба зробити для них вищий прохідний бар’єр. Скажімо, 7 відсотків, якщо для партій буде 5 відсотків" — зазначив політолог.
 

За його словами, пропозиція ”регіоналів” усунути блоки політичних партій від участі у виборах політично вмотивована. "Вони вирішили вдарити по електоральних полях, на яких сильні позиції зберігає Блок Юлії Тимошенко. Перед місцевими виборами лідерові опозиції Юлії Тимошенко доведеться знову ідентифікувати себе із партією ”Батьківщина”. Складніша ситуація буде в політичної сили спікера парламенту Володимира Литвина. Він муситиме ще більше грошей вкладати в політичну рекламу, оскільки назва його Народної партії подібна до інших. І він не надто впізнаваний так. Тому "регіонали" все вдало прорахували для себе", — підкреслив експерт.
 

Нагадаємо, що провести місцеві вибори 31 жовтня пропонують в ПР і Адміністрації президента. При цьому у виборах не зможуть узяти участь блоки політичних партій.

О. Черненко
 

Читайте также по теме