ГолосUA
09:44 05/12/2010

Для можливості більшого видобутку газу “Надра України” потребує 1,3 млрд гривень — Ставицький

 

НАК “Надра України” просить надати їй до кінця 2010 року 1,3 млрд гривень на нове обладнання для ведення геологічних робіт.

 

Про це повідомив голова правління компанії НАК "Надра України" Едуард Ставицький в інтерв'ю українському тижневику Дзеркало тижня.

“НАК “Надра України” має намір купити нове обладнання і для цього просить на 2010 рік 1,3 млрд. грн. під держгарантії. У компанії є 31 ліцензія на розвідку і видобування, подано заявку на одержання ще 34 ліцензій на право ведення геологічних робіт. Крім того, у план включено проекти на суму 2 млрд. грн., які ми запропонуємо інвесторам уже в 2011 році”, — розповів Е. Ставицький.

За словами голови правління компанії, це необхідно для п'яти проектів на Слобожанщині, Луганщині, у Західній Україні та у Криму. “Але реалізувати все це без сучасного обладнання практично неможливо”, — запевнив він.

 

Окрім того, Е. Ставицький наголосив, що для ефективного використання та одержання максимально точних геологічних даних потрібні також модифіковані технології. “При їхньому використанні Україна має всі шанси вже в найближчі десять років збільшити видобуток удвічі — до 40 млрд. кубометрів газу”, — зазначив він.

/>  


 


 

Читайте также по теме