ГолосUA
17:46 02/04/2010

Для швидкого відновлення співпраці з МВФ є певні перестороги — експерт

Для швидкого відновлення співпраці з МВФ існують певні перестороги.

Таку думку висловив директор Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Ігор Бураковський на прес-конференції у Києві, передав кореспондент ГолосUA.

“Що стосується безпосередньо перспектив співробітництва, я думаю, що ми будемо співробітничати з МВФ. Але я не сказав би, що ми на сьогодні маємо абсолютно обнадійливі перспективи такого співробітництва. Я думаю, що ще будуть дуже непрості перемовини на рівні, так би мовити, політичного рішення, у сенсі економічної політики”, — сказав він.

Фахівець спрогнозував вірогідність швидкого отримання наступного траншу від Міжнародного валютного фонду Україною таким чином: “На сьогодні з того, що я знаю, я би говорив приблизно так: десь у районі 65% — “за” співробітництво з МВФ, приблизно 35% — це те, що співробітництво з МВФ не відновиться протягом наступних двох, а, можливо, навіть і трьох місяців”.

Разом із тим сьогодні прем’єр-міністр україни Микола Азаров заявив, що співпрацю України з Міжнародним валютним фондом буде відновлено вже у травні. Він також зазначив, що протягом квітня буде підготовлено та підписано меморандум про співпрацю України з МВФ. Також, за словами М. Азарова, найближчим часом українська делегація “відвідає Міжнародний валютний фонд”.

І. Носальська

 

Читайте также по теме