ГолосUA
15:52 20/07/2010

Для України економічно вигідно стати країною, вільною від ГМО — Тимочко (ГОЛОС)

Для України економічно вигідно стати країною, вільною від генетично модифікованих продуктів.

Таке переконання висловила під час прес-конференції голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко, передав кореспондент ГолосUA.

ГОЛОС

“Україна, з її грандіозним аграрним потенціалом, потенціалом родючих земель, з нашими традиційними національними технологіями, з інноваційними розробками біологічного землеробства може стати не тільки територією, вільною від ГМО. Ми можемо стати найбільшим експортером сільськогосподарської продукції, якісної, екологічно чистої, яка має надзвичайно великий попит у Європі. Тому для нас це економічно вигідно — стати країною, вільною від ГМО”, — підкреслила вона.

За словами Т. Тимочко, Всеукраїнська екологічна ліга не раз виступала зі стратегічною ідеєю про повну заборону використання ГМО у продуктах харчування і вирощування генетично-модифікованих рослин на всій території нашої держави.

“Ця ідея не є фантастичною, бо у світі на сьогодні вже є близько 2 тисяч суб’єктів — це країни, окремі території, провінції, міста, райони, які оголосили себе зонами, вільними від ГМО. У світі вже є цей досвід — і цей рух поширюється. У Євросоюзі є більше двох десятків країн, які повністю заборонили використання ГМО у продуктах харчування і вирощування трансгенів”, — наголосила Тетяна Тимочко.

І. Носальська />  

Читайте также по теме