ГолосUA
08:34 06/04/2010

Для виплати зарплати черкаським тролейбусникам, суму кредиту збільшили до 2 млн. грн.

Черкаська міська рада збільшила до двох мільйонів розмір кредиту, який візьме комунальне підприємство «Черкасиелектротранс» для погашення боргів по заробітній платі своїм працівникам.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у прес-службі міськвиконкому.

На думку міського голови Сергія Одарича, цих коштів вистачить для того, щоб погасити заборгованість по заробітній платі працівникам тролейбусного парку. Нині борг складає понад 2 млн. грн.

“Зі свого боку місто виконало усі зобов’язання перед тролейбусним парком. Основна причина заборгованості – борги держави, яка майже півроку не виділяла тролейбусникам коштів на компенсацію пільгових перевезень громадян. Тоді як вони увесь цей час справно перевозили пільговиків. Борг держави нині складає 5 млн. грн.” — розповів міський голова.

Сергій Одарич запевнив, що найближчим часом кредит буде погашено. Оскільки вже почали надходити перші кошти від держави за компенсацію пільгового перевезення громадян. Зокрема, кілька днів тому уряд виділив 369 тис. грн. субвенції.

Нагадаємо, що на початку березня на сесії міськради розглядалось питання про погашення заборгованості із заробітної плати на КП „Черкасиелектротранс”. Тоді депутати дали згоду на взяття кредиту в 1 млн. грн. гривень під заставу кількох тролейбусів. Проте, як з’ясувалось згодом, виконавча служба за клопотанням Пенсійного фонду (заборгованість тролейбусників перед яким на сьогодні перевищує 10 млн. грн.) наклала арешт на рухоме майно КП «Черкасиелектротранс». У місті досі не працюють тролейбуси.

В. Середа

 

Читайте также по теме