ГолосUA
13:25 20/05/2010

Для Януковича важлива не дата проведення місцевих виборів, а їх принципи

Президент України Віктор Янукович вважає, що нині головне – не дата, а принципи, на яких будуть проведені місцеві вибори.

Про це він сказав коментуючи в інтерв’ю журналістам в Луганська заяву голови Верховної Ради Володимира Литвина про можливе проведення місцевих виборів 11 березня 2011 року, повідомила прес-служба глави держави.

«Що стосується дати, то хочу сказати, що вибори, звичайно, повинні відбутися в конституційні терміни. Ми не повинні порушувати Конституцію. Це моя принципова позиція. Однак я сьогодні не стільки б говорив про це, скільки про основи, принципи, на яких мають відбутися ці вибори», – сказав В. Янукович.

На думку глави держави, в цьому питанні обов’язково треба врахувати точку зору виборців. «Місцеві вибори, звичайно, повинні відбутися вже на новій законодавчій базі. Ми в обов’язковому порядку маємо ухвалити відповідні закони, котрі дозволили б обирати депутатів на новій основі», – підкреслив він.

На переконання Президента, дуже важливо, щоб люди знали, кого вони обирають, а депутати були закріплені за територіями, несли відповідальність за стан місцевих справ, захищали права місцевого населення. «Це дуже важливо. Це одне із завдань, яке ми повинні вирішити, будуючи систему ефективної влади», – констатував глава держави. />  

Читайте также по теме