ГолосUA
11:42 08/10/2008

Для Ющенка поганий мир краще, ніж добра війна

Президент  Віктор Ющенко після конфлікту на Кавказі ще раз переконався у безальтернативності курсу України на євроатлантичну інтеграцію. Про це він заявив в інтерв’ю італійській газеті La Repubblica. 

Віктор Ющенко відповів на запитання щодо внутрішньополітичної ситуації в Україні, євроатлантичної інтеграції, зусиль нашої держави з міжнародного визнання Голодомору 1932–33 років геноцидом. Йшлося також про наслідки грузинсько-російського конфлікту, зокрема щодо позиції України стосовно визнання незалежності Південної Осетії та Абхазії. 

За словами глави держави, після подій на Кавказі Україна  змушена шукати  адекватних механізмів захисту власного суверенітету. "Україна має великий досвід у подоланні негативних міжнародних криз шляхом мирних переговорів, бо ми сповідуємо принцип – «краще поганий мир, аніж добра війна». З кризами легше боротися спільно», – зазначив Президент України. 

Говорячи про боротьбу України за визнання Голодомору 1932–33 років геноцидом, Віктор Ющенко наголосив: «Наша єдина мета – вшанування невинних жертв Голодомору. Наш обов’язок – відновити історичну пам’ять і засудити злочини, скоєні сталінським режимом. Голодомор – це незнищенна пам’ять українського народу, така ж як і пам’ять єврейського народу про жертви Голокосту». 

Інтерв’ю Президента газеті La Repubblica вийшло сьогодні, 8 жовтня, у перший день його офіційного візиту  до Італії. 

Читайте также по теме