ГолосUA
12:05 16/12/2009

Для захисту інтересів громадян держава має володіти своєю власністю, — Симоненко

Для збереження незалежності від приватного сектору і захисту інтересів громадян держава має володіти своєю власністю.

Про це заявив кандидат на посаду Президента України, лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко під час прямого ефіру на одному з телеканалів Харківщини, передав кореспондент ГолосUA.

“Для того, аби вирішувати проблеми в тому числі тарифів і цін, необхідно, аби в державній власності була та частина власності, яка забезпечить питання стабільності”, — зазначив лідер Компартії України.

Він пояснив, що очолювана ним політична сила, як тільки опиниться при владі, одразу поверне у державну власність підприємства шести стратегічних напрямків промисловості. “Ми пропонуємо та реалізуємо, відповідно до закону в державну власність повернеться вугільна промисловість, металургія, енергетика, хімія, суднобудування, військово-промисловий комплекс та частково важке машинобудування”, — сказав П. Симоненко.

Кандидат у президенти від Блоку лівих сил зазначив, що повернення тільки однієї з галузей — вугільної — забезпечить стабільні ціни на електроенергію для всієї країни. “Ми повертаємо вугільну промисловість, аби держава вирішувала проблеми і збільшення кількості робочих місць, і, звісно, собівартості електроенергії — більш низькі тарифи для відпуску електроенергії. Відсторонивши усіх олігархів від втручання в управління цим комплексом, держава на два-три роки стабілізує ціну на вугілля”, — резюмував П. Симоненко.

Н. Виноградська

 

Читайте также по теме