ГолосUA
08:01 06/06/2010

Для завершення будівництва Шевченківського культурного центру в Каневі необхідно 60 млн. гривень

Для завершення будівництва Шевченківського культурного центру в Каневі необхідно 60 млн. гривень.

Про це йшлося на виїзному засіданні постійної комісії Черкаської обласної ради з питань освіти, науки, культури, духовності, молодіжної політики та спорту у Каневі, повідомила прес-служба Черкаської обласної ради кореспонденту ГолосUA. 

Членів комісії ознайомили зі станом будівництва міського будинку культури, який, до речі, планується відкривати як Шевченківський культурний центр.  

Розпочато об’єкт ще 1984 року як будівництво будинку культури на 700 місць загальною площею майже 6 тис. кв. м. Через відсутність коштів, останні чотири роки будівельні роботи взагалі не велися. Раніше ж, до 90-х років на будівництво об’єкту було використано 5,888 млн. крб. Потім його було припинено й відновлено аж у 2004 році – у зв’язку з початком підготовки до відзначення 200-ї річниці від дня народження Т. Г. Шевченка. Тоді ж, за погодженням із Кабміном, було змінено і його призначення на Шевченківський культурний центр.

Згідно зі змінами, протягом 2005-2006 років було виготовлено нову проектно-кошторисну документацію, за якою вартість об’єкта складала 85,511 млн. грн. /> Сьогодні для завершення робіт необхідно майже 60 млн. грн. Будівельна готовність об’єкту (без обладнання) складає понад 60%. За словами першого заступника міського голови Канева Миколи Москальця, можливе здійснення поетапного фінансування по завершенню циклів робіт (без завершення глядацького залу), на що потрібно 35 млн. грн. (у тому числі на благоустрій – 6 млн. грн.).

Нині ж будівельний майданчик огороджений і об’єкт знаходиться під цілодобовою охороною, на що з міського бюджету щорічно витрачається 200 тис. грн.

В. Середа

 

Читайте также по теме