ГолосUA
07:18 28/04/2010

Днями слідство по справі Лозінського можуть припинити

У Генеральній прокуратурі планують оголосити про закінчення слідства по вбивству жителя Кіровоградської області Валерія Олійника.

Розслідування має завершитися днями, більш точних термінів у Генпрокуратурі поки не називають.

«Поки ані мені, ані моєму підзахисному, матеріалів справи для ознайомлення ніхто не передавав. Взагалі-то, в ГПУ можуть оголосити про закінчення розслідування. Можливо, в перших числах травня. Однак матеріали справи, ймовірно, потраплять до нас не раніше, ніж ще через місяць. У мене великі сумніви в «залізобетонних доказах», — розповів захисник депутата Роман Денисюк.

Адвокат стверджує, що В. Лозінському не міняли статтю звинувачення на «умисне вбивство». Він, як і раніше, обвинувачений за ст. 121 ч. 2. («Нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть»).

З приводу недавніх свідчень єгеря В. Лозінського — Василя Перепелиці, який узяв провину на себе, адвокат Лозінського говорить, що єгер стверджував те ж саме ще в минулому році, однак тоді його версія йшла врозріз з офіційною.

Джерела в Генпрокуратурі повідомили, що під час документування обставин смерті В. Олійника група з облпрокуратури Кіровоградщини допустилася помилки — не були відразу зроблені змиви з рук учасників «полювання». Тобто тепер неможливо підтвердити, хто стріляв, тільки зі слів учасників вбивства. Так що цілком можливо, що захист тримається міцно за цю обставину і буде просувати свою лінію — вбивав не В. Лозінський, а В. Перепелиця.

За матеріалами: «Левый берег» />  

Читайте также по теме