ГолосUA
12:57 12/07/2010

До 2012 року в Києві побудують нове пожежне депо і збільшать кількість пожежних пунктів

За два роки в Києві планують побудувати нове пожежне депо, яке стане третім у столиці, і створити 7 нових пожежних пунктів. Їх мають відкрити в Святошинському, Деснянському, Дніпровському, Голосіївському, Солом’янському та Оболонському районах столиці.   />  

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили в прес-службі Міністерства з питань надзвичайних ситуацій.
 

Щотижня в Києві в середньому виникає до сотні загорянь. Найбільше пожежних пунктів бракує на так званих „спальних” масивах, де надзвичайно щільна забудова. Нині їх працює 22 за потреби у 55. Це створює певні проблеми у наданні допомоги, адже пожежним рятувальникам складно прибути на місце події вчасно.
 

"За існуючими нормативами, радіус виїзду від депо має становити до 3-х кілометрів, щоб рятувальники встигали за 3-4 хвилини доїхати до місця пригоди. Сьогодні доводиться часто їхати і понад 10 кілометрів, отож встигають хвилин за 10, інколи й більше, якщо врахувати завантаженість доріг і затори",— розказав начальник сектору підготовки до Євро-2012 ГУ МНС у Києві Віталій Карасовський.
 

За його словами, для столиці розроблено схему будівництва нових пожежних депо до 2020 року. Першу чергу цієї програми планували реалізувати іще до кінця 2010-го. За цей час мали звести сім таких об’єктів: 5 — коштом держави, 2 — за рахунок міста, проте відкрили лише один рятувальний пункт на Позняках у 2008 році. До того в Києві не будували пожежних депо протягом 11 років. На сьогоднішній день пожежний пункт на Позняках — єдиний в столиці, котрий оснащений найсучаснішою рятувальною технікою, яка дозволяє гасити вогонь на висоті 17-поверхового будинку і вище.
 

Найближчим часом почнеться будівництво нового пожежного депо у Святошинському районі на вул. Олевській. Проект його вже був затверджений на містобудівній раді. Це буде велика споруда заввишки в сім поверхів на території 1,54 га. На першому поверсі нового депо розмістять сучасні гаражі для пожежних машин. Вище будуть адміністративні приміщення, інші п’ять поверхів займатиме гуртожиток для рятувальників, розрахований на 104 особи. За словами В. Карасовського, таке своєрідне вирішення житлового питання має стати заохоченням для рятувальників, які мають відносно низьку винагороду за таку ризиковану працю.
У ГУ МНС у Києві сподіваються, що держава вчасно виділятиме кошти на зведення пожежних депо, адже належного рівня безпеки вимагає і УЄФА на час проведення у столиці Євро-2012.
 

І. Тимошенко
 

Читайте также по теме