ГолосUA
14:50 21/08/2010

До 2015 року чисельність української армії буде скорочена на 15-20%

До 2015 року чисельність особового складу Збройних Сил України буде скорочена на 15-20%.

Про це повідомив міністр оборони України Михайло Єжель, передала прес-служба відомства.

Посадовець поінформував, що військове відомство України розробляє проект нової, більш прагматичної Державної програми подальшого реформування Збройних Сил України на період до 2015 року. За його словами, у ній визначені пріоритетні напрями реформування Збройних Сил України на п’ятирічний період. Прийняття і реалізація положень цього документа дозволить українській армії оперативно реагувати на реальні й потенційні загрози. Крім того, це дасть можливість привести чисельність та склад Збройних Сил у відповідність до сучасних вимог, а також можливостей держави щодо їх ресурсного забезпечення.

Так, за словами міністра, у середньостроковій перспективі передбачається вирішити основні проблеми, через які сьогодні знижується рівень бойової готовності Збройних Сил України. Зокрема, планується значно покращити польовий, морський та повітряний вишкіл військ, їх мобілізаційні спроможності, підвищити рівень справності озброєння і військової техніки, поновити недоторкані запаси, тобто зробити все для того, щоби армія держави Україна відповідала своїм ролі і призначенню.

Проектом Програми також передбачається, що армія буде позбавлятися надлишкових озброєнь та військової техніки, об’єктів інфраструктури. Планується впровадити нові в історії сучасної України принципи функціонування бойових військових частин з переведенням окремих бригад і полків у мирний час на організацію і штати баз мобілізаційного розгортання. «Ми очікуємо, що реалізація Державної програми подальшого реформування Збройних Сил України на період до 2015 року забезпечить підвищення рівня боєздатності Збройних Сил та їх спроможність самостійно, в умовах позаблокового статусу нашої держави, стримувати, а у разі виникнення – ліквідувати збройні конфлікти», – зазначив міністр оборони України. />  

Читайте также по теме