ГолосUA
16:56 25/12/2009

До березня Україна житиме без бюджету, — Симоненко

До березня 2010 року Україна житиме без бюджету.

Про це заявив кандидат у Президенти від Блоку лівих і лівоцентристських сил Петро Симоненко сьогодні у Миколаєві, передав кореспондент ГолосUA.  

Він переконаний, якщо 17 січня українці проголосують за когось з олігархічних кандидатів, «ми втратимо країну».

«Уже Україною «ходить» 40 млрд. емісійних грошей. Це значить, що інфляційний вибух, вибух цін олігархи відтермінували на післявиборний період. Нас очікує бюджетна криза», — сказав він.

П. Симоненко нагадав, що бюджет на 2010 рік не затверджений, МВФ грошей не дав. «Україна ввійде в Новий рік без бюджету, ще мінімум три місяці соціальні програми фінансуватимуться в ручному режимі», — зазначив кандидат у президенти від Блоку лівих сил, додавши, що на потреби шкіл, лікарень і дитсадків виділятиметься 1/12 необхідних бюджетних коштів, оскільки у державній скарбниці коштів немає.

«Можете не сумніватися, що до березня-квітня будуть заблоковані виплати допомоги і пенсій. Уже зараз, наприклад у Херсонській області Держказначейство зобов’язане виплатити 220 млн.грн., а проплатило лише 60 млн. грн. Решта грошей — це борги, що збільшуються, і які зваляться на наших громадян після виборів», — підкреслив П. Симоненко.

М. Бакушинська

 

Читайте также по теме