ГолосUA
12:26 07/01/2010

До Черновецького приведуть дві тисячі безпритульних собак

У Пироговому через обірвані електромережі вже восьмий день замерзає притулок для собак. />  
Сніг відрізав від тепла, їжі та цивілізації дві тисячі собак у притулку в Пироговому під Києвом. Обірвані елетромережі вже вісім днів ніхто не береться полагодити. Чиновники дивляться як замерзають собаки, і кивають одне на одного.

У місті з вуличними собаками нині хаос. Програма, яка б мала гуманно зменшувати їхню кількість, не працює, ними ніхто не опікується — вони навчилися виживати за всяку ціну, вони навіть нападають на людей.

У цьому притулку під Києвом проти того, щоби собак убивали. Тут упевнені — в агресії тварин винні люди. У притулок потрапляють бродяжки з усього мегаполісу й отримують тут мінімальне тепло та їжу. Ці собаки киянам уже не загрожують. Вони самі вже тиждень — на межі виживання.

Тут завичай тепло і сухо — є батареї які обігрівають цих безпритульних собак з Києва. Проте сьогодні майже 2 тисячі тварин замерзає.

Приготованої на багатті їжі для всіх не вистачає. Ті, хто зміг сюди дістатись, везуть із собою сухий корм, який не треба готувати.

Тим часом лагодити обірвані електродроти ніхто не квапиться. Від установи відкараскались одразу дві електропостачальні організації, які кивають одне на одного.

Поки Київенерго каже що не зобов’язане тваринам допомагати, притулок чекає допомоги саме від них, адже їм сплачують за електроенергію справно 2600 гривень щомісяця.

Двоє тварин від переохолодження загинули. Кілька працівників злягли із запаленням легенів. Понад десяток собак у тяжкому стані ще пробують зігріти і врятувати. Поки установи з`ясовуть, хто ж має ремонтувати обірвану елетромережу у притулку планують — на знак протетсту вивести тварин грітися під сходи до міськадміністрації, яка наразі ігнорує проблему.

 

Читайте также по теме