ГолосUA
13:17 23/09/2010

До кінця 2010 року Україна не зможе уникнути підвищення комунальних тарифів — фахівець

Україна не зможе уникнути підвищення комунальних тарифів протягом наступних місяців.

Про це заявив керівник групи радників голови Національного банку України Валерій Литвицький на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

«Я не вірю, що ми можемо уникнути підвищення комунальних тарифів в наступні місяці. Хоча я вважаю, що підняття тарифів – це не вирішення проблеми. Все це треба синхронізувати з реформами в комунальній сфері», — сказав він. Водночас чиновник додав, що підвищення цін на комунальні послуги можна зробити менш радикальним. «Уникнути не можна, але можна зробити менш радикальним підвищення тарифів. У нас немає прямих зобов’язань підвищувати комунальні тарифи в цьому році, такі зобов’язання є лише щодо газу з нашими партнерами з Міжнародного валютного фонду», — пояснив В. Литвицький.

Він також наголосив, що ціни на комунальні послуги значно впливають на показники інфляції. «Не треба перевищувати роль тарифного ралі — підняття тарифів на газ, на комунальні послуги. Але разом з тим не можна ігнорувати той факт, що підвищення тарифів може суттєво вплинути на показники інфляції, якщо воно не буде відшкодоване зниженням цін або стабільністю цін, питома вага яких більша, ніж питома вага комунальних послуг», — додав фахівець.

О. Гайворонська />  

Читайте также по теме