Вита Середа
11:05 01/12/2010

До кінця року у Каневі буде завершено значну кількість ремонтно-реставраційних робіт

 

До кінця цього року у Каневі буде завершено значну кількість ремонтно-реставраційних робіт.

 

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у прес-службі Черкаської облдержадміністрації із посиланням на голову облдержадміністрації Сергія Тулуба.

 

С. Тулуб взяв участь у нараді з питань будівництва і стану фінансування ремонтно-реставраційних робіт у Шевченківському національному заповіднику і оглянув об’єкти музейного комплексу та ознайомився з ходом будівельних робіт другої черги, після чого обговорив із керівниками відповідних управлінь облдержадміністрації, проектних та підрядних організацій подальші кроки на шляху до створення у Каневі потужного туристичного центру.

 

За результатами огляду об’єктів, керівник області висловив впевненість, що до кінця року буде завершено значну кількість запланованих ремонтно-реставраційних робіт. Зокрема, реконструкцію самопливного колектору та здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення надзвичайної ситуації на території заповідника. У посиленому режимі триває будівництво вертолітного майданчика, готельно-ресторанного комплексу, проводяться відповідні роботи з благоустрою Нижнього парку.

 

“З метою належного відзначення 150-річчя з дня повернення праху Великого Кобзаря до України у 2011 році та 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка у 2014 році Президентом України поставлено ряд завдань. Сьогодні вже проведено значну роботу по підготовці до відзначення цих ювілейних дат, тому у мене не має сумнівів, що усі заплановані реставраційні роботи буде завершено вчасно”, — відзначив С. Тулуб.

 

Разом з тим, голова облдержадміністрації висловив незадоволення роботою окремих посадовців, що невчасно проводять відповідну роботу по своїх вузькоспеціалізованих напрямках, чим уповільнюють хід будівництва всього комплексу.

 

Звертаючись до новообраного мера міста Віктора Ніколенка, очільник області зосередив його увагу на стан доріг, наголосивши, що ремонт автошляхів має стати першочерговим завданням влади. Також С. Тулуб, наголосив на необхідності продовжити роботу по розширенню експозиційного наповнення музею Т.Г. Шевченка.

 

Читайте также по теме