ГолосUA
10:13 19/05/2010

До кінця тижня Україна розставить всі крапки на «і» в кукурудзяно-діоксиновому скандалі

До кінця цього тижня Міністерство агропромислового комплексу надасть повні роз’яснення стосовно експертиз української кукурудзи, яку постачали до Німеччини.

Про це розказав міністр агропромислового комплексу Анатолій Присяжнюк в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA.

«Ми наприкінці тижня отримаємо висновок всіх лабораторій, всіх наших інститутів міністерства разом з ветеринарною службою, з лабораторіями та будемо запрошувати представників німецького посольства, торгових аташе на спільну прес-конференцію. Я переконаний, що лабораторії підтвердять те, що в українській сировині, тобто в кукурудзі, немає ніяких шкідливих залишків, про які говорила німецька сторона», — наголосив він.

 Міністр вкотре назвав звинувачення німецької сторони «надуманими», а наявність діоксину в кукурудзі, яку використовували в Німеччині як корм для птиці, пояснив випробуванням німецькою стороною нових біодомішок.

«Скоріше всього, це певні випробування, мені так здається, німецькою стороною певних біодомішок для виробництва кормів для птиці», — зауважив міністр АПК.

Нагадаємо, нещодавно у Німеччині в курячих яйцях виявили діоксин. Тварин годували кукурудзою з України.

Зокрема, скандал вибухнув через те, що німецькі мережі супермаркетів Rewe і Lidl вилучили партії курячих яєць з маркуванням біо, в яких виявили діоксин.

За даними німецького відомства з питань споживачів, зерно кукурудзи українського походження поставлялося до господарств мінімум дев’яти німецьких земель.

А.Береза />  

Читайте также по теме