Вита Середа
15:15 29/01/2011

До кінця весни в Черкасах запрацює пасажирський річковий порт

До кінця весни в Черкасах запрацює пасажирський річковий порт.

Про це повідомив голова Черкаської ОДА Сергій Тулуб під час брифінгу, передав кореспондент ГолосUA.

За словами С. Тулуба, порт повинен незабаром розпочати свою роботу.

«Пасажирський річковий порт повинен запрацювати впродовж трьох місяців. Власник річкового порту добровільно передає його в обласну комунальну власність. Мало того — він дуже хоче і буде сприяти всілякими своїми можливостями, щоб порт став такою собі «фішкою» міста Черкаси і Черкаської області, щоб там ходили пасажирські човни, і так далі. Тому, я думаю, що ми на вірному шляху», — сказав С. Тулуб.

Водночас, ще влітку минулого року міський голова Черкас Сергій Одарич заявляв, що в бюджеті розвитку міста було передбачено 1,5 млн. грн. на придбання будівлі пасажирського річкового вокзалу. Тоді йшлося про те, що це не остаточна сума і мерія планувала вести переговори з власником порту щодо можливого зменшення ціни. Як відомо, власник володіє також і вантажним портом.

«Але ми залишили в його власності цей вантажний порт. Він нам поки що не потрібен. Перший етап —нам потрібно відновити пасажирське сполучення Дніпром. Це Київ-Канів, Канів-Черкаси, Черкаси-Чигирин. Ми ставимо собі таке завдання, щоб у 2012 році туристи, які будуть тут на чемпіонаті, могли побувати на Черкащині, і прибули до нас водним шляхом. Наші мрії такі, наші плани такі», — підсумував С. Тулуб.

Читайте также по теме