ГолосUA
06:30 01/10/2009

До Києва приїде делегація Вселенського патріархату

3 жовтня до Києва приїде спеціальна комісія Вселенського патріархату для «детального вивчення церковної ситуації в Україні».

Таке рішення ухвалив священний синод Константинопольського патріархату.

4-5 жовтня комісія зустрінеться з настоятелем Української автокефальної православної церкви (УАПЦ) митрополитом Київським і всієї України Мефодієм.

Це рішення стало реакцією на лист Священного синоду УАПЦ Вселенському патріарху Варфоломію з проханням прийняти УАПЦ до складу Вселенського (Константинопольського) патріархату на правах автономії.

В Українській православній церкві Київського патріархату (УПЦ КП) не поспішають робити висновки щодо рішення Константинополя.

«Делегації Вселенського патріархату вже неодноразово приїжджали до України, так само як і делегації українських церков їздили до Константинополя — поки це ні до чого не привело. Але ми раді, що Константинополь не припиняє докладати зусиль до налагодження церковного миру в нашій країні», — сказав глава інформаційно-видавничого відділу УПЦ КП єпископ Євстратій.

В Українській православній церкві Московського патріархату (УПЦ МП) схвалюють візит делегації з Константинополя.

«Переговори — це добре. Проте ми залишаємося на позиції, що будь-яке рішення по Україні не може ухвалюватися одноособово Вселенським патріархом без узгодження з Російською православною церквою», — відзначив прес-секретар голови УПЦ МП митрополита Володимира протоієрей Георгій Коваленко.

За матеріалами: «Коммерсант-Украина»

 

Читайте также по теме