ГолосUA
18:36 19/11/2010

До КСУ надійшло подання щодо позбавлення Верховного Суду статусу найвищого судового органу

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">До Конституційного Суду України надійшло подання Верховного Суду України щодо позбавлення ВСУ статусу найвищого судового органу.

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">Зокрема, Верховний Суд має позбутися статусу найвищого органу в системі судів загальної юрисдикції і унеможливлення реалізації громадянами та юридичними особами права на звернення до ВСУ за захистом своїх прав і законних інтересів, а також звуження гарантій матеріального забезпечення та соціального захисту суддів.

/>

face="Times New Roman, serif">
size="4">ВСУ надіслав подання щодо конституційності окремих положень закону України "Про судоустрій і статус суддів" від 7 липня 2010 року № 453-VІ, Кримінально-процесуального кодексу України, Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України (в редакції Закону України від 7 липня 2010 року № 2453-VІ).


face="Times New Roman, serif">
size="4">Нагадаємо, 12 листопада повідомлялось, що Верховний Суд просить КСУ розглянути конституційність положень закону про судоустрій, що обмежують його повноваження.


face="Times New Roman, serif">
size="4">За відповідне рішення проголосували всі судді ВСУ.
Закон про судоустрій та статус суддів набрав чинності 3 серпня 2010 року.

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">За матеріалами: РБК-Україна

 

Читайте также по теме