ГолосUA
17:17 10/02/2010

До місцевих виборів реєстр виборців вдосконалено не буде — Черненко

До місцевої виборчої кампанії Державний реєстр виборців удосконалено не буде.

Таку думку висловив Голова Комітету виборців України Олександр Черненко під час інтернет-конференції для Фонду Регіональних Ініціатив ГАРТ, повідомила прес-служба Комітету.

За його словами, під час виборчої президентської кампанії якість реєстру виборців була «катастрофічною». «Виборча кампанія дещо його покращила, але він далекий від досконалості. Ми повсюдно фіксували факти, коли доповнення в реєстр, які були зроблені під час першого туру, знову не були враховані у другому турі», — сказав він.

«Сподіваюся, що за підсумками президентських виборів органи ведення державного реєстру врахують всі зміни, які були внесені під час президентських виборів, і до місцевих виборів реєстр стане кращим. Однак вже зараз можна сказати, що він не буде ідеальним. Найбільшим ризиком місцевої виборчої кампанії на сьогодні є відсутність державного бюджету на 2010 рік, недосконалий закон про місцеві вибори та політична невизначеність — і як можливий наслідок — відміна місцевих виборів взагалі», — повідомив О. Черненко.

Він також нагадав, що згідно з Конституцією України, місцеві вибори відбудуться у травні.

 

Читайте также по теме