ГолосUA
13:07 05/11/2008

До парламента прийдуть 3-4 нові політсили — КВУ

Комітет виборців України прогнозує , що з проведенням дострокових виборів в парламент пройдуть нові політичні сили.

Про це сьогодні на прес-конференції Києві повідомив глава КВУ Ігор Попов. />  

«Є вірогідність, що 3% прохідного бар’єру додатково подолають ще три-чотири нові політичні сили», — сказав він.

Голова КВУ зазначив, що попри повну його переконаність у необхідності проведення позачергових виборів до Верховної Ради, українські виборці розчаровані в політиках, тому він передбачає низьку явку на вибори. «40% виборців взагалі не знають за кого голосувати, тому з’явилась велика ніша для появи нових політсил», — сказав він.

Комітет виборців вважає, що на старті парламентської кампанії партії й блоки, представлені в Верховній Раді, мають певну юридичну перевагу в частині формування виборчих комісій. У цьому зв"язку Комітет рекомендував позапарламентським партіям підготувати серйозну базу кандидатур у виборчі комісії, а окружним комісіям — при доукомплектації дільничних комісій максимально враховувати відповідні подання.

Попов оцінив виборчу кампанію для проходження до парламенту нових політичних сил в 15-20 млн. доларів. "За суб’єктивними оцінками, для того, щоб стартувати, претендувати на 3% (голосів виборців — ГолосUA) потрібно зібрати десь 15-20 млн. доларів до неофіційного виборчого фонду", — сказав він.

 

Читайте также по теме