ГолосUA
13:31 29/11/2009

До підриву “Невського експреса” може бути причетний колишній російський військовий

До підриву “Невського експреса” може бути причетний колишній російський військовослужбовець, що перейшов на сторону чеченських бойовиків.

Йдеться про Павла Косолапова, який вже знаходиться в розшуку за підозрою в причетності до підриву “Невського експресу” два роки тому.

Це колишній російський військовослужбовець, який перейшов на бік бойовиків, що нібито був одним з помічників Басаєва і причетний до багаточисельних терактів. Його можливу причетність до вибуху зараз розглядає слідство — це одна з версій.

Раніше керівник “Російської залізниці” Володимир Якунін відзначив, що характер вибуху на місці краху поїзда нагадує аналогічний теракт 2007 року.

Раніше надходила інформація про те, що міліція зі слів жителів навколишніх населених пунктів складає фотороботи можливих терористів.

Тим часом заступник глави комітету Державної Думи з безпеки Геннадій Гудков заявив, що у вибуху “Невського експреса” простежується кавказький слід або, навпаки, імітація кавказького почерку з метою направлення суспільної думки на підтримку націоналістів.

За деякими даними, відповідальність за підрив поїзда узяла на себе екстремістська організація Combat 18. Проте слідчі не підтверджують цю інформацію.

Нагадаємо, причиною катастрофи поїзда Москва-Петербург в п’ятницю, 27 листопада, став вибух саморобного вибухового пристрою потужністю 7 кілограмів.

За матеріалами: Вести, Эхо Москвы, Корреспондент.

 

Читайте также по теме