ГолосUA
09:19 25/03/2009

До Севастополя завітав американський фрегат

Американський корабель ракетний фрегат Військово-морських сил США «Клакрінґ». зайшов із візитом доброї волі і пробуде у Севастопольському порту три дні.

Як повідомило Радіо Свобода, програмою візиту корабля ВМС США до Севастополя передбачено протокольну зустріч командира походу комодора Джона Мура та командира корабля капітана 2-го рангу Скотта М. Сміта з командувачем Військово-морських Сил України адміралом Ігорем Тенюхом та головою Севастопольської міської державної адміністрації Сергієм Куніциним.

За повідомленням прес-служби ВМС України, під час перебування фрегата «Клакрінґ» в акваторії порту офіцери командування українського флоту матимуть змогу ознайомитися з оперативними можливостями, обладнанням та озброєнням американського фрегата, поспілкуватися з екіпажем корабля.

У свою чергу, екіпаж корабля ВМС США планує використати час стоянки у Севастополі для відпочинку та ознайомлення з історичними та пам’ятними місцями міста. Зокрема, на стадіоні Севастопольського військово-морського інституту імені адмірала Нахімова відбудеться футбольний матч між командами американського фрегата та українського вищого військового навчального закладу.

Під час заходу фрегата «Клакрінґ» до Севастопольської бухти близько півтори сотні активістів проросійських активістів Севастополя провели невеликий пікет на Графській пристані. Протестуючи проти візити корабля ВМС США, вони спалили муляж американського прапора.

Це перший цього року прихід до Севастополя іноземного, якщо не рахувати російських, військового корабля.

Американський фрегат увійшов до Чорного моря 19 березня і спершу відвідав болгарський порт Варна. Після українського Севастополя він піде до грузинського Батумі.

У Севастополі американські моряки перебуватимуть в рамках українсько-американської угоди про військову співпрацю. 

Читайте также по теме