ГолосUA
12:47 05/02/2010

До України екстрадовано вбивцю заступника голови Ради міністрів Криму

До України екстрадовано підозрюваного у вбивстві заступника Голови Ради Міністрів Криму Олександра Сафонцева.

Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

Згідно з повідомленням, 25 січня в поліцейському відділку міжнародного аеропорту в місті Мадрид представники поліції Іспанії передали представникам правоохоронних органів України Олега Є., якого ще з вересня 2008 року через Інтерпол розшукували з метою екстрадиції в Україну за вчинення злочину..

Злочин, котрий він вчинив, передбачений ст. 257 "Бандитизм" Кримінального кодексу України. Цього ж дня конвойований затриманий прибув до аеропорту "Бориспіль". Після цього зловмисника було передано представникам Головного управління МВС України в Автономній Республіці Крим.

Нагадаємо, 5 лютого 1998 року в місті Сімферополі на території турбази "Таврія" Олег Є., 1976 року народження, привів у дію саморобний вибуховий пристрій. Унаслідок вибуху заступник Голови кримської Ради Міністрів Олександр Сафонцев отримав численні тілесні ушкодження. Від отриманих травм Сафонцев помер у лікарні.

10 вересня правоохоронні органи Іспанії затримали зловмисника в місті Лас Палмас. Про факт затримання цієї особи було поінформовано Генеральну прокуратуру України та ініціатора розшуку — Керченське МУ ГУМВС України в АР Крим.

 

Читайте также по теме