ГолосUA
08:43 22/10/2010

До України прибули спостерігачі від ОБСЄ

 

Міністрзакордонних справ України Костянтин Грищенко зустрівся з групою експертів Бюро демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ (БДІПЛ) на чолі з паном Джонатаном Стоунстрітом (США).

Про це повідомили у прес-службі МЗС.

Українську сторону було поінформованопро мандат групи експертів. Чотири експерти, які входять до складу групи, не здійснюватимуть всеосяжного спостереження за виборчим процесом, а зосередяться на аналізі виборчого законодавства, роботі органів, відповідальних за організацію виборчого процесу, та моніторингу висвітлення виборів у ЗМІ.

ДжонатанСтоунстрітокремо наголосив на тому, що експерти не уповноважені робити будь-які публічні заяви стосовно їх діяльності. За результатами роботи ними буде підготовлена лише доповідь для Директора БДІПЛ ОБСЄ з відповідними коментарями та рекомендаціями.

Костянтин Грищенко поінформував делегацію БДІПЛ ОБСЄ про рішення Президента України Віктора Януковича запросити міжнародних спостерігачів на місцеві вибори аби у черговий раз підтвердити демократичність та відкритість української влади під час виборчого процесу.

Глава українського МЗС також висловив готовність надавати міжнародним спостерігачам необхідну підтримку під час роботи місій експертів в Україні.

Читайте также по теме