ГолосUA
12:20 28/12/2009

До виборів рівень добробуту українців покращиться, після виборів — впаде

У першому кварталі 2010 року рівень добробуту українців покращуватиметься. Про це повідомив директор соціологічної служби центру Разумкова Андрій Биченко.

“Я прогнозую, що до літа, тобто мінімум перші 5 місяців, ситуація з добробутом населення, доходом, буде потрошку покращуватись. І це пов’язано із тим, що за президентською кампанією буде кампанія виборів до місцевих рад, а, можливо, й до Верховної Ради”, — сказав він.

За його словами, в період виборчої кампанії в Україні традиційно підвищується рівень добробуту українців. Соціолог зазначив, що кандидати вкладають великі гроші, які надходять від іноземних інвесторів, що і фіксує НБУ. Експерт додав, що передвиборча ситуація в Україні буде покращувати добробут населення, але слід очікувати його падіння вже в осінній період 2010 року. “Восени 2010 року ми не знаємо не те, що, яка буде економічна політика нової влади, ми не можемо говорити, хто буде цією владою”, — додав А. Биченко.

Іншу думку має директор Інституту демографії і соціальних досліджень Елла Лібанова. За її словами, соціальні потрясіння у зв’язку із впровадженням структурних реформ новою владою розпочнуться з літа.

К. Коваленко.  

 

Читайте также по теме