Владимир Пыриг
17:21 20/06/2012

До Євро-2012 на Львівщині набудували інфраструктури на 12 мільярдів гривень

Загальна сума, витрачена на роботи, пов'язані з Євро-2012, згідно з державною цільовою програмою, складає 12,38 млрд. грн., з яких 9 мільярдів, або 73% — це кошти, виділені державою.
Про це йдеться у загальній довідці Державної цільової програми з підготовки Львівської області до Євро-2012, текст якої є у розпорядженні кореспондента ГолосUA.
Згідно з документом, 0, 8 млрд. грн., або 6%, витрачено на підготовку області до ЧЄ-2012 з місцевих бюджетів, а 2,6 млрд. грн. або 21% — це кошти інвесторів, підприємств та організацій.
Окрім побудови нового стадіону та аеровокзалу, реконструкції Львівського аеропорту є й інші об'єкти, серед яких тренувальні бази, будівництво яких і досі не завершено.
Зокрема, за 94,67 млн. грн. було створено стадіон Львівського державного університету фізичної культури, загальна готовність якого станом на 1 червня поточного року складала 90%. За 23,33 млн. грн. провели реконструкцію стадіону "Галичина" у Дрогобичі, а за 25 мільйонів гривень реконструювали стадіон у селищі Славське. Слід зазначити, що готовність цього об'єкта станом на 1 червня ц.р. складала лише 83%, а у подальшому, як розповів начальник управління з питань підготовки області до Євро-2012 Львівської облдержадміністрації Володимир Лаврін, об'єкт буде передано місцевій владі.
Решту коштів було потрачено на будівництво і ремонт комунальних доріг Львова, прокладання нової тролейбусної лінії, ремонт доріг міжміського сполучення та облаштування пунктів пропуску на державному кордоні України. До слова, пункти пропуску обійшлися державі всього у 13,2 мільйона гривень.
За словами В. Лавріна, завдяки новим об'єктам область просунулася на 7-10 років вперед, а після завершення будівництва усіх об'єктів у області можна буде проводити підготовку спортсменів і молодіжні чемпіонати з різних видів спорту, в тому числі й з футболу.
Що стосується доходів від ЧЄ-2012, які отримала область, то В. Лаврін заявив, що ще рано їх рахувати. За його словами, податківці вже розпочали цю справу, проте дані про результати підрахунків будуть надані згодом.
Нагадаємо, що в Україні тренувалося лише 3 команди з 16, які грали на Євро-2012.

Читайте также по теме