ГолосUA
15:52 18/01/2011

До Євро-2012 у Києві ліквідують стихійні ринки

До Євро-2012 у Києві буде ліквідовано стихійну торгівлю продуктами харчування.

 

Про це заявив головний державний санітарний лікар столиці Анатолій Пономаренко, передав інформаційний центр «Україна-2012».

«Ми маємо тверду позицію, що до чемпіонату Євро-2012 з таким ганебним явищем у євростолиці, як стихійна торгівля, потрібно спільними зусиллями, безумовно, закінчувати», — сказав він.

Посадовець зазначив, що в Україні є міста, де стихійну торгівлю вже давно ліквідовано. Зокрема, це явище вдалося перемогти у Вінниці, а в столиці воно чомусь досі існує.

 

«Ми свою складову відповідальності маємо і будемо з цим у подальшмоу боротися», — пообіцяв А. Пономаренко.

За його словами, серйозною проблемою також є контроль за дотриманням санітарного законодавства у малих архітектурних формах, де продаються продукти харчування.

А. Пономаренко повідомив, що торік Київська СЕС вибірково перевірила 976 МАФів, однак простежити зміни у їхній діяльності майже неможливо, тому що після закриття постановою районних державних санітарних лікарів вони або самовільно поновлюють функціонування, або відкриваються поруч. За його словами, таких фактів виявлено досить багато, зазначивши, що це відбувається протягом останніх років і «викликає в нас і занепокоєння, і роздратування».

Чиновник повідомив, що протягом другого півріччя минулого року Київська СЕС не надала жодного дозволу на відкриття таких МАФів. Він висловив надію, що цю проблему вдасться розв’язати завдяки перегляду концепції і підходу до розвитку малих архітектурних форм у столиці під час підготовки до Євро-2012.

 

 

 

Читайте также по теме