ГолосUA
10:22 16/07/2010

До зими у Києві відремонтують 250 будинків і близько 300 ліфтів — КМДА

КМДА планує відремонтувати 250 будинків і близько 300 ліфтів.

Про це заявив заступник голови КМДА Олександр Мазурчак після засідання розширеної колегії міської адміністрації, передав кореспондент ГолосUA.

«Виділено 100 млн. гривень на ремонт будівель, в тому числі, з цих 100 млн. буде робитись утеплення фасадів, ремонт покрівлі, а також технічне переоснащення будинків. Є також ціла програма по ремонту ліфтів, державна та міська. Об’єднуючи ці кошти ми плануємо відремонтувати до 300 ліфтів або провести повну заміну чи глибоку модернізацію», — відзначив чиновник.

За його словами, 100 млн. гривень має вистачити на ремонт не менше ніж 250 будинків, які потребують термінового ремонту. «Якщо тече дах, чи це «хрущовка» чи «брежневка» , різниці немає… Там де течуть дахи — їх відремонтують, там де зламані ліфти — їх замінять».

Разом із тим О. Мазурчак зазначив, що ремонтні роботи планують проводити через залучення тендерних процедур.

«Має бути правильне змагання, щоб були знижені ціни. Бо коли ми зіштовхнулись із тими цінами, які пропонувались, і за які ремонт робився в попередні роки, коли на ремонт ліфта закладалось 500 тисяч, а на підприємствах були готові за 250 — для мене це були незрозумілі речі», — відзначив він.

К. Коваленко />  

Читайте также по теме