ГолосUA
08:33 28/12/2010

Добкін пообіцяв провести адмінреформу на Харківщині — скоротять тисячу чиновників

У результаті адміністративної реформи мають залишитися «найкращі з найкращих», для цього скоротять або звільнять приблизно 1000 чиновників.

Про це заявив губернатор Харківщини Михайло Добкін.

Однак політолог Валерій Дудко висловив думку, що реформа буде неефективною, якщо посадовців відбиратимуть за партійним принципом. Також він застеріг регіональне керівництво від помилок у віддалених від центру райрадах.

«Приблизно п’ятеро людей на заробітній платні. Звичайно, голову не скоротять, бухгалтера і секретаря теж. Залишаються тільки 2-3 чиновники — по земельних, соціальних питаннях та субсидіях. Тобто, відрубають найголовніше!» — зазначив він.

«На 3600 чиновників – 10 000 контролерів, їх треба у першу чергу скорочувати», — зауважив голова харківської облради Сергій Чернов.

З ним згоден і експерт з держуправління Олег Конотопцев. Він підкреслив, що усі президенти хотіли здійснити адмінреформу, але кількість чиновників лише збільшувалася. За підрахунками експерта, на 100 тисяч кожні 10 років.

Експерт упевнений, що реформа має стосуватися не кількості, а якості надання послуг населенню: «Нам не вистачає грамотних, підготовлених чиновників, які справді слугують людям. Втім, багато начальників. І починати треба саме з цього. Визначити, чим насправді має займатися чиновник», — наголосив Конотопцев та прогнозував втрати бюджету.

За законом, держава повинна сплатити чиновникам у разі втрати роботи від кількох місячних окладів до 100 000 гривень одноразово, якщо це, наприклад, керівник-правоохоронець.

За матеріалами: Deutsche Welle

/>

 

Читайте также по теме