ГолосUA
17:46 19/01/2009

Договір між Україною та Росією — черговий піар-хід Прем’єр-міністра — Богословська

Газовий договір між Україною та Росією — не більше ніж піар-хід та замилювання очей.

Про це в інтерв’ю журналістом ГолосUA заявила депутат фракції ПР, голова депутатської Тимчасової слідчої комісії з питань газу Інна Богословська.

“Це черговий піар Юлії Тимошенко, і якщо ми вміємо слухати, бо побачити угоду ми ще не можемо, це рамкова угода, а не договір, оскільки в ній не визначено ціну на газ. Оголошено, що ця ціна буде формуватися від європейської ціни та за європейською формулою, але такого поняття, як середньозважена європейська ціна та формула не існує, адже у кожної кампанії своя формула та свої домовленості”, — заявила депутат.

Інна Богословська зазначила, що безумовною перемогою Росії і поразкою України є те, що ціна на газ змінилась в сторону значного підвищення, а ціна на транзит залишилась на рівні 2008 року. Окрім того конфлікт знову може розпалитись вже через кілька днів, коли сторони будуть шукати порозуміння у визначенні, що таке європейська ціна. “Проаналізувавши російські державні ЗМІ, можна зробити висновок, що це 470 доларів – відповідно, в першому кварталі для України ціна складатиме $375”, — вважає депутат.

На думку нардепа Юлія Тимошенко, яка втрачає підтримку в її стабільних регіонах, через заігрування з Росією намагається вийти на схід-південь України та розраховує на певний бізнесовий електорат Росії.

“Росія — могутній гравець, який завжди має свій план, відмінно від українських політиків, які навіть домовитись нормально не можуть”, — сказала Інна Богословська.

 

Читайте также по теме