ГолосUA
13:29 13/05/2010

Домовленості з Україною шкодять інтересам Росії – Жириновський (ГОЛОС)

Ліберально-демократична партія Росії вітає покращення відносин із Україною, але вважає, що поступки Кремля шкодять інтересам Російської Федерації.

(ГОЛОС)

Про це лідер ЛДПР, віце-спікер Державної думи РФ Володимир Жириновський заявив на прес-конференції, відповідаючи на запитання кореспондента ГолосUA.

На його думку, будь-які поступки не дають Росії гарантію спокійного майбутнього, адже у разі зміни влади в Україні на наступних виборах все може докорінно змінитися. «Зараз Росія допомагає Україні собі у збиток, — заявив Жириновський. – Треба ж навпаки – газ, ми (якби був уряд від ЛДПР — ред.) б не тільки не знизили – ми б збільшили ціну на газ. І не тільки Україні, а й усій Європі. Я б встановив 500 євро за тисячу кубометрів. Є у вас майже 900 доларів? Ні. Й тоді б ваша економіка впала. Це ваша б економіка впала, наша – ні. Й тоді б постало питання, як виходити зі становища. Дуже просто! Дати Росії те, що їй потрібно, що не пов’язано із майбутнім президентом».

На думку лідера ЛДПР, такими гарантіями з боку України можуть виступати території, передані в оренду, зокрема, «увесь Крим», а також передача права власності на низку підприємств. За таких умов, зауважив Жириновський, Україна «сама попроситься до Росії в якості окремого федерального округу. І тоді буде просто два нових округи у складі Росії – Київський із губернатором Януковичем та Харківський із губернатором Азаровим. Все!»

(ГОЛОС)

Тому, переконаний Жириновський, Росія має припинити допомогу Україні на державному рівні. «Ми програємо. Бо вони будуть з нас тягти, з Китаю тягти, з Туреччини тягти, з Євросоюзу тягти, з Америки тягти, з ісламського світу окремо тягти. П’ять цицьок вони окремо смоктатимуть», — наголосив віце-спікер Держдуми РФ.

Д. Кляхін />  

Читайте также по теме