ГолосUA
12:04 14/08/2010

«Донбас Арену» визнали кращою будівлею року

Приз "Краща будівля 2009 року в Україні" отримав стадіон "Донбас Арена".

Як повідомила прес-служба "Донбас Арени", рішенням експертної комісії Міністерства регіонального розвитку та будівництва, будівлю названо переможцем конкурсу серед кращих будівель і споруд соціально-культурної та оздоровчої сфери, збудованих та прийнятих в експлуатацію в Україні у 2009 році.

"У своєму виборі комісія, куди увійшли фахівці Державної архітектурно-будівельної інспекції, керувалася оцінкою таких факторів, як відповідність виконаних робіт державним нормам і проектній документації, естетичність фасадів та покрівлі, використання сучасних конструктивних рішень та ефективних технологій, вдале розміщення об’єкта з урахуванням ландшафту, гармонійність поєднання з архітектурним оточенням міського середовища, а також впорядкованість прилеглої території ", — говориться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що офіційна делегація УЄФА на чолі з генеральним секретарем Джанні Інфантіно відвідала донецький аеропорт і "Донбас Арену". "Це дійсно один з найкрасивіших стадіонів у Європі, хоча я їх бачив дуже багато", — зазначив Д. Інфантіно.

 

Читайте также по теме