Доопрацьований Податковий кодекс парламент має розглянути до 14 листопада

 

 

Комітет з питань податкової політики врахує вимоги підприємців щодо спрощеної системи оподаткування та доопрацює проект Податкового кодексу.

Про це голова Комітету з питань податкової політики, депутат від Партії регіонів Віталій Хомутинник заявив журналістам в кулуарах , передав кореспондент ГолосUA.

“Комітет працює відкрито для усіх, і готовий врахувати всі вимоги підприємців. Зараз майже вдалося знайти порозуміння щодо підняття порогу доходів на рік від 300 тисяч до 50 тисяч — для реєстрації “спрощенців”. Крім того, з 2 до 4 осіб піднято поріг, який дозволяє “спрощенцям” мати найманих працівників” — сказав він.

За словами голови Комітету, більшість претензій підприємців враховані в новому проекті, а ті, що залишилися “будуть дискутуватися”. Також В. Хомутинник повідомив, що проект Податкового кодексу вже майже готовий до 2-го читання. “Розгляд у другому читанні заплановано на 4 листопада, а остаточне — на 14-го”, — повідомив він.

Нагадаємо, що в нинішньому проекті Податковому кодексі “каменем спотикання” є зменшення граничного розміру виручки до 300 тисяч гривень та кількості найманих працівників до 2 людей.

Читайте также по теме