«Дорожній контроль» оскаржив арешт свого активіста в Одесі

Громадська організація "Дорожній контроль" оскаржила в Апеляційному суді Одеської області рішення Приморського районного суду Одеси, яким активіст організації Дмитро Говердовський був засуджений до 5 діб адміністративного арешту за відмову надати інспекторові Державної автомобільної інспекції, документи які б підтверджували право на управління автомобілем Mazda.

Про це кореспонденту ГолосUA, в ексклюзивному коментарі повідомив представник «Дорожнього контролю» Вадим Гадзіра.

За його словами, відповідна апеляційна скарга була передана до суду 21 лютого. У ній "Дорожній контроль" просить суд визнати незаконним і відмінити рішення Приморського райсуду Одеси, що визнав винним Говердовського в правопорушенні, передбаченому статтею 185 Кодексу про адміністративні порушення України (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі співробітника міліції, члена суспільного формування по охороні громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця).

Також "Дорожній контроль" оскаржив в Приморському райсуді Одеси протокол ДАІ про притягнення Говердовського до адміністративної відповідальності по статті 126 Кодексу про адміністративні правопорушення України (управління транспортним засобами особами, які не мають відповідних документів або не пред'явили їх для перевірки) по якому з активіста організації стягнули штраф сумою в 600 гривень.

Громадська організація звертає увагу суду на те, що, на її думку, співробітники ДАІ самі затерли прізвище в дорученні на управління транспортним засобом Говердовського, щоб мати привід затримати його.

За словами В. Гадзіри, якщо організації вдасться добитися визнання незаконними вказаних рішення суду і протоколу ДАІ, то після цього до суду будуть направлені інші позови про відшкодування морального збитку.

Нагадаємо, Приморський районний суд Одеси засудив 12 лютого до 5 діб адміністративного арешту Говердовського за відмову надати ДАІ документи, які б підтвердили його право на водіння автомобілем.

Раніше ДАІ звільнила свого інспектора Олександра Швеця, який відмовився спілкуватися з одним із активістів "Дорожнього контролю" українською мовою.

Перед цим в Інтернеті, зокрема на сайті "Дорожнього контролю", з'явилося відео, в якому інспектор Швець на питання водія, задане українською мовою, заявив: "не розумію телячу мову", а далі на камеру розповів про свою неповагу до української мови.

Читайте также по теме