ГолосUA
09:13 17/01/2010

Досі невідомо, чи будуть зареєстровані міжнародні спостерігачі з Грузії

Питання про реєстрацію міжнародних спостерігачів із Грузії на виборах Президента буде вирішено на найближчому засіданні Центральної виборчої комісії.

Про це заявив голова ЦВК Володимир Шаповал на брифінгу, передав кореспондент ГолосUA.

Коментуючи рішення Вищого адміністративного суду щодо зобов’язання Центрвиборчкому повернутися до питання реєстрації грузинських міжнародних спостерігачів, посадовець наголосив, що рішення суду не означає обов’язкову реєстрацію, а тільки зобов’язує орган повернутися до розгляду цього питання. «У постанові Вищого адміністративного суду немає зобов’язання ЦВК зареєструвати спостерігачів з Республіки Грузія… З судових рішень випливає, що ЦВК має лише розглянути це питання», — сказав він.

Відповідаючи на питання, стосовно того, чи будуть усе-таки зареєстровані вищезгадані спостерігачі, В. Шаповал відповів: «На даний момент проекту рішення щодо реєстрації, або не реєстрації членами ЦВК в комісію не внесено… Якщо такий проект буде внесений, очевидно він буде розглядатися, і як на мене, сам розгляд Центральною виборчою комісією на засіданні, і стане виконанням судового рішення. А чи буде прийнята постанова щодо реєстрації, чи буде прийнята інша постанова, це вже я зараз говорити не можу, і це вже не є справа виконання судового рішення. Це справа реалізації ЦВК свого повноваження щодо реєстрації або не реєстрації міжнародних спостерігачів» — сказав він.

Нагадаємо, як повідомлялося, вчора близько тисячі грузинських спостерігачів прилетіли до Донецька, де чекали рішення про реєстрацію. Ще раніше Центральна виборча комісія відмовила у реєстрації грузинським спостерігачам, дійшовши висновку, що документи, подані ними, не оформлені належним чином. Вищий адміністративний суд України зобов’язав комісію розглянути питання про реєстрацію міжнародних спостерігачів.

Н. Виноградська

 

Читайте также по теме