ГолосUA
12:24 08/02/2009

Дослідження: малозабезпечені і неосвічені люди хворіють більше

Університет Мічигану опублікував результати дослідження, яке показало, що малоосвічені люди, які погано заробляють, частіше страждають від серйозних інфекцій, ніж їх більш благополучні однолітки.

Як повідомив «Washіngton Profіle», у рамках дослідження вивчалося поширення шести важких інфекційних захворювань, таких як гепатит, герпес, виразка шлунку тощо.

Зокрема, вчені встановили, що шанси зараження на інфекційні захворювання на 50% вище в людини, яка не закінчила школу (у порівнянні із власником атестата зрілості).

Низький рівень прибутків дорослої людини підвищує шанси захворіти на 33% (у порівнянні з його однолітками, що мають середній прибуток) — у свою чергу, високі прибутки зменшують шанси захворювання на 45% (також, у порівнянні із представниками групи середнього доходу ).

Кожний зайвий рік освіти у батьків — на 8% зменшує шанси їх дитини отримати виразку шлунку, й на 11% знижує ймовірність захворювання герпесом. Збільшення рівня прибутків родини вдвічі, зменшує шанси захворювання дитини цитомегаловірусною інфекцією на 21%, герпесом — на 32%, гепатитом А — на 29%. 

Читайте также по теме