ГолосUA
06:23 09/03/2010

Дострокові парламентські вибори без законодавчих змін не потрібні – Яценюк

Дострокові парламентські вибори мало що змінять, тому їх треба проводити лише після внесення відповідних змін у законодавство.

Таке переконання висловив лідер «Фронту змін» Арсеній Яценюк у ефірі ICTV, передав кореспондент ГолосUA.

«Це мало що змінить. Можливо, зміняться певні персоналії, які входять в «іменні блоки», проти чого я виступаю. Але там так і не з’явиться справжніх політиків», — сказав він.

Тому, переконаний Арсеній Яценюк, коли мова йде про дострокові парламентські вибори, їх треба суттєво змінити у частині виборчого закону. «Ми обираємо кота у мішку. Парламент можна порівняти з закритим акціонерним товариством або клубом по інтересах. Якщо не прийняти рішення про обрання конкретного депутата, який особисто звітуватиме виборцям, тоді ця закрита корупційна система знищить основи демократії і державності», — підкреслив він.

Однак, впевнений Яценюк, владу потрібно оновити. «Без якісного оновлення влади, з інших людей, з іншим мисленням і підходами, з іншою, у кінці-кінців, освітою і вихованням, ми не вирвемся з цього болота, а нам треба зробити крок уперед. Такий крок уперед – це і проведення виборів у тому числі», — наголосив Арсеній Яценюк.

І. Носальська

 

Читайте также по теме