ГолосUA
06:46 02/07/2010

Досудове слідство по справі Лозинського завершили — ГПУ

Завершено досудове слідство у кримінальній справі, виділеного зі справи депутата від БЮТ Віктора Лозинського.

Про це сьогодні повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України.

Згідно з інформацією прес-служби ГПУ, матеріали направлені в Апеляційний суд Кіровоградської області для визначення підсудності. Обвинуваченим є колишній начальник сектору кримінального розшуку кримінальної міліції Голованівського РВ УМВС України в Кіровоградській області. Йому інкримінують шість статей Кримінального кодексу — ч.2 ст.146, ч.1 ст.15, ч.2 ст.125, ч.2 ст.289, ч.2 ст.189 і ч.3 ст.364 КК України .

Також у справі проходить співучасник колишнього міліціонера. Він звинувачується за п’ятьма статтями — ч.2 ст.146, ч.1 ст.15, ч.2 ст.125, ч.2 ст.289, ч.2 ст.189 КК України. /> Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, справою займалися слідчі з управління з розслідування особливо важливих справ ГПУ.

Нагадаємо, 16 червня 2009 року на території мисливських угідь у Кіровоградській області в результаті зіткнення з народним депутатом від БЮТ В.Лозинським, районним прокурором Євгеном Горбенком і начальником райвідділу міліції Михайлом Ковальським загинув місцевий житель 1954 року народження В.Олійник.

За цим фактом Генпрокуратура порушила кримінальну справу за ч.2 ст. 121 (навмисне тяжке тілесне пошкодження, завдане способом, що має характер особливого знущання, або здійснене групою осіб, а також з метою залякування потерпілого або інших осіб, або виконане на замовлення, або призвело до смерті потерпілого). 3 липня Верховна Рада позбавила В.Лозинського депутатських повноважень.

7 липня Печерський райсуд Києва дав дозвіл на затримання В.Лозинського і доставку його до суду. 30 липня В.Лозинського було оголошено у міжнародний розшук. 1 березня цього року В.Лозинського було затримано у Києві.
 

Читайте также по теме