ГолосUA
14:20 07/07/2010

ДПА незадоволена тим, як українська естрада сплачує податки

У податковій негативно ставляться до того, що 69% громадян України, які займаються артистичною діяльністю працюють за спрощеною системою оподаткування.

Про це заявив директор Департаменту оподаткування фізичних осіб ДПА України Степан Дусяк усяк на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

«Артисти, або громадяни, які займаються артистичною діяльністю, масово розважальними роботами, вони дуже просто для себе влаштували життя: 1814 із них зареєстровані підприємцями із них 1256, або ж 69% – це спрощенці. Серед них і дуже відомі артисти, концерти яких збирають величезні зали і які роблять тури по Україні вони просто спрощенці», — сказав він.

За словами податківця, їхні доходи набагато перевищують ліміт системи спрощеного оподаткування, проте, вони все одно працюють за ним.

«Вони ніби бідують на 200-300 тисяч гривень доходу за цілий рік. А я вам скажу — це артисти відомі, і ви їх бачите якщо не кожен день, то через день на екранах телевізорів», — наголосив він.

Разом із тим, як констатував С.Дусяк артистом, що сплатила найбільшу кількість податків залишається Софія Ротару. «Вона й поза підприємницькою діяльністю задекларувала велику суму податків», — сказав він.

На другому місці Таїсія Повалій, яка також заплатила велику суму податків.

Нагадаємо, що спрощена система оподаткування передбачає отримання максимального доходу на рік 500 тисяч гривень.

К. Коваленко />  

Читайте также по теме