Ольга Черненко
08:47 28/11/2010

Дрібні підприємці не є основними наповнювачами держбюджету — Ляпіна

 

Ніде в світі дрібні підприємці не є основними наповнювачами державного бюджету.

 

Про це сказала заступник голови Комітету Верховної Ради з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Ксенія Ляпіна в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA.

 

«Те, що сьогодні дрібних підприємців хочуть поставити на коліна і змусити їх платити непосильні податки – це неправильна політика влади. Такого немає ніде у світі», — підкреслила вона.

 

За словами депутата, цим можна тільки зашкодити країні.

 

«Це значить, що бізнес піде в тінь. Підприємці просто перестануть бути платниками будь-якого податку. Якщо сьогодні платять своїх 200 гривень, то і це перестануть платити», — підкреслила К. Ляпіна.

 

Вона зазначила, що через те, що дрібні бізнесмени створюють по кілька робочих місць, йдуть відрахування в різні фонди страхування.

 

«А якщо підприємець йде в тінь, то перестає платити як свої податки, так і зарплату найманому робітнику і відрахування в усі фонди. Значить, є мінус в бюджеті», — наголосила вона. « Хоч дрібні підприємці ніде в світі не створювали великого бюджетного потоку, але головна їх заслуга в тому, що вони створюють зайнятість і вирішують соціальну проблему для держави. І якщо почнуться непосильні податки, збори, вони просто звільнять своїх працівники і ті підуть до держави і вимагатимуть відшкодування з фонду соціального страхування».

 

Нагадаємо, 18 листопада Верховна Рада прийняла Податковий кодекс. Після цього на мітинги на Майдан Незалежності вийшли дрібні підприємці. Вони просять Президента не підписувати цей документ. У суботу під час зустрічі із підприємцями Віктор Янукович не виключив, що заветує Податковий кодекс.

 

 

 

 

Читайте также по теме
ГолосUA
09:46 20/07/2024

Кабинет министров Украины предлагает включить в перечень обязанностей налогоплательщиков проводить по требованию...