ГолосUA
14:58 21/07/2010

Друге підвищення цін на газ відбудеться одразу після закінчення місцевих виборів — експерт

Вартість газу для населення знову підвищать одразу після проведення місцевих виборів.

Таку думку висловив заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький в ефірі програми «РозворотUA» на хвилі «Радіо — Ера ФМ».

«Я думаю що це буде перше зростання у серпні. Будуть проведені серйозні соціологічні дослідження владою, подивляться на реакцію населення. І наступне підвищення буде одразу після місцевих виборів», — заявив він.

Водночас, заступник директора Інституту світової економіки та міжнародних відносин Валерій Новицький додав, що таких підвищень буде насправді ще багато. Доти — доки не буде змінено модель енергоспоживання в Україні.

«Графік важко розробити… Населення, та й взагалі українське суспільство не турбує стратегічна перспектива, не турбує те, як зробити так, щоб була економіка, і щоб вони жили та працювали ефективно. Турбують тільки поточні проблеми. І саме тому із стовідсотковою вірогідністю можна очікувати, що будуть підвищені ціни і в жовтні, і в грудні, тому що не робиться нічого для того, щоб оптимізувати структуру енергоспоживання України, для того, щоб підвищити якість української економіки», — підсумував експерт.

 

Читайте также по теме