ГолосUA
10:17 29/09/2010

Дружина Кравченка надасть докази невинуватості її чоловіка у смерті Гонгадзе

Дружина екс-голови Міністерства внутрішніх справ Юрія Кравченка Тетяна готова надати факти невинуватості її чоловіка у смерті журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це вона заявила в інтерв’ю “Сегодня”.

"Я ж готова надати слідству факти, які повністю знімуть підозри з мого чоловіка", — заявила дружина покійного генерала.

Про які саме факти йдеться, Тетяна Кравченко сказати відмовилася.

Також родина Юрія Кравченка наполягатиме, щоб матеріали, які доводять причетність екс-голови МВС до загибелі Георгія Гонгадзе, були виділені в окрему справу. "Ми хочемо, щоб Генпрокуратура провела повноцінне розслідування, — наголосила вона. — Після чого нехай суд вирішить, винен мій чи чоловік ні. Причому — у відкритому засіданні", — додала Тетяна Кравченко.

"Поки я тільки усно повідомила про своє бажання. Але найближчим часом привезу до Генпрокуратури офіційне прохання", — зазначила вона.

Дружина Юрія Кравченка переконана, що не він був замовником убивства Георгія Горгадзе. "Я впевнена у невинуватості мого чоловіка. І не дам на поталу його чесне ім’я, — заявила Тетяна Кравченко. — Тим більше, що єдиним доказом причетності чоловіка до смерті журналіста є свідчення екс-генерала Олексія Пукача. А цього явно недостатньо для обвинувачення", — наголосила вона.

У Генпрокуратурі сказали: "Якщо вона принесе цю заяву, то слідчий ГПУ, який веде цю справу, розгляне його та прийме рішення: або відмовити, або задовольнити клопотання".

"В останньому випадку вся справа Гонгадзе, по суті, буде розвалена", — зазначив адвокат Едуард Багіров.

Раніше прес-секретар Генпрокуратури Юрій Бойченко заявив що, на думку слідства, єдиним замовником розправи над журналістом Гонгадзе є Юрій Кравченко, а Олексій Пукач був виконавцем. У зв’язку зі смертю Юрія Кравченка, слідчий повинен був закрити справу у відношенні екс-голови МВС, але це є нереабілітуючою обставиною.

Родичі Кравченка зажадали довести досудове слідство у відношення покійного глави МВС до кінця.

  />  

Читайте также по теме