Вита Середа
07:42 01/11/2010

Два екзит-поли зафіксували перемогу Одарича на виборах мера в Черкасах

 

У Черкасах екзит-поли зафіксували перемогу чинного мера Черкас Сергія Одарича на місцевих виборах.

 

Такі дані було оприлюднено на телеканалах «Вікка» та «Рось», передав кореспондент ГолосUA.

 

Фахівці компанії «ФОМ – Україна» (Київ) на замовлення ТРК «Вікка», а також компанія «СОЦІС» на замовлення Партії регіонів провели в Черкасах два екзит-поли.

 

Генеральний директор компанії «ФОМ – Україна» Олександр Бухалов в прямому ефірі телеканалу «Вікка» оприлюднив дані екзит-полу. Опитано було 5 тис. виборців.

 

Згідно з отриманими даними, перше місце на виборах мера здобув чинний мер Сергій Одарич (38,51%), що йшов на вибори від Партії Вільних Демократів. Далі йдуть Микола Булатецький від партії «ВО «Батьківщина» (14,71%), Євген Влізло від Партії регіонів (13,76%), Віктор Білоусов від КПУ (10,18%) та Володимир Мамалига від партії «Екологія та соціальний захист (9,11%). Усі інші кандидати на посаду мера набрали менше трьох відсотків голосів.

 

В ефірі телекомпанії «Рось» керівник компанії «СОЦІС» Микола Чурилов підтвердив першість Сергія Одарича — 40,4%. За його словами, в Черкасах було опитано 2250 осіб.

«Таким чином, наші результати екзит-полу показують, що в Черкасах або з’явився або лишився попередній мер. Це в нас не викликає ніяких сумнівів», — заявив М. Чурилов.

 

Щодо партій, які пройшли до міської ради, то, за словами М. Чурилова, лідером перегонів є партія «Батьківщина», далі йде партія Вільних Демократів, Комуністична партія, «Фронт Змін», «Екологія і соціальний захист», «Удар». Зовсім трішки не вистачає голосів, щоб пройти до міської ради «Сильній Україні» та «Свободі».

 

Читайте также по теме