ГолосUA
18:15 11/08/2010

Джарти пообіцяв відібрати землю у татар

Глава уряду АР Крим Василь Джарти заявив, що самозахоплення земель в Криму узаконені не будуть і пообіцяв, що земля буде відібрана в кримських татар і повернута у держвласність.

"Президент сказав, що усі, хто незаконно захопив землю, повинні віддати її самі. Інакше ми все одно її заберемо і повернемо народу. Самозахоплення узаконювати ніхто не буде", — заявив Джарти.

"Чим росіяни і українці гірші за татар: ним що, теж самозахопленнями зайнятися?" — запитав кримський прем’єр.

"Землю повернуть у держвласність, а в містах і районах зможуть втілити в життя генплани розвитку територій. Якщо за планом лікарня, то з’явиться лікарня, якщо приватний сектор, то — приватний сектор", — зазначив Джарти.

"Через самозахоплення ми не можемо розвивати міста, не розуміємо, куди ми рухаємося, і роками дивимося на татарські кибитки-самобудови. Кожен начальник думає: навіщо мені потрібен головний біль їх зносити. І чекає наступних виборів", — додав він.

Коментуючи дії глави МВС Анатолія Могильова, який перебуваючи на посаді начальника кримської міліції провів операцію зі зносу татарських будов на Ай-Петрі, Джарти сказав: "Тоді Могильов був одинокий, його не підтримувала минула влада".

"А тепер є президент, уряд, Верховна рада, які стверджують: усі повинні жити згідно із законом. Іншого варіанту немає", — наголосив глава кримського уряду.

Нагадаємо, 3 серпня на нараді зі стратегічного розвитку Криму президент Віктор Янукович закликав громадян, які незаконно володіють землею в Криму, добровільно повернути її державі. Янукович наголосив, що у випадках, якщо незаконні власники землі чинитимуть опір, потрібно буде розбиратися за всією суворістю закону.

За матеріалами: Известия 

Читайте также по теме