Мария Мамаева
14:37 31/01/2011

Ефект від Пенсійної реформи українців відчують через 7-10 років — Тігіпко

Пенсійна реформа має заощадити для Пенсійного фонду 2-2,25 млрд гривень за перший рік її введення, а через 10 років — надходження до Пенсійного фонду мають скласти 1,8% ВВП.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко, виступаючи на Всеукраїнських зборах представників профспілкових організацій щодо проведення Пенсійної реформи в Україні, передав кореспондент ГолосUA.

“Ця Пенсійна реформа робиться на перспективу 7-10 років. Вона надасть великого ефекту у перші роки. Так, протягом першого року економія складе 2-2,5 млрд гривень. Але цей ефект буде поступово наростати з кожним роком”, — запевнив він.

За його словами, за 10 років надходження до Пенсійного фонду мають скласти 1,8% ВВП. Цього буде досягнуто, на переконання С. Тігіпка, за рахунок кроків, які зараз пропонує уряд.

Нагадаємо, що уряд планує розпочати Пенсійну реформу у березні 2011 року. Згідно з новими положеннями проекту Пенсійної реформи, урядовці хочуть збільшити поступово пенсійний вік та ввести накопичувальну систему.

Читайте также по теме
ГолосUA
13:45 29/11/2023

Кабинет министров Украины утвердил концепцию программы модернизации государственных и коммунальных предприятий-производителей тепловой...