ГолосUA
10:37 06/01/2010

Екіпаж «Аріани» прибув в Україну

Екіпаж «Аріани» доставлений з Султанату Оман в одеський аеропорт.

Про це ГолосUA повідомили у прес-службі Служби зовнішньої розвідки України.

Моряків зустрічали їхні рідні та близькі, представники місцевих органів влади і управління.

Напередодні до Султанату Оман спецрейсом з Києва вилетіла офіційна делегація для вирішення низки питань щодо зміни екіпажу і його повернення в Україну. До складу делегації увійшли голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж, заступник глави Секретаріату президента Андрій Гончарук, інші представники державних органів, лікарі та журналісти.

У порту міста Салала відбулася зустріч з членами екіпажу судна «Аріана». Вони були попередньо обстежені українськими лікарями і отримали необхідну первинну медичну допомогу. Стан здоров’я звільнених моряків задовільний. Їхнє місце зайняв новий екіпаж українських моряків, які 5 січня окремо прибули літаком з Одеси. Судно після дозаправки і завершення усіх необхідних регламентних робіт продовжить рейс до пункту призначення.

Як повідомляв ГолосUA, «Аріана» була захоплена 2 травня 2009 року в Індійському океані неподалік від Сейшельських островів. Судно слідувало під прапором Мальти, компанія-оператор «Alloceans Shipping Co. LTD» (Греція). Суховантаж виходив з Бразилії на Близький Схід, на його борту знаходилося 35 тис. т сої.

 

Читайте также по теме